fbpx
együttműködés

Az együttműködés jó!

Családi, – baráti, – munkahelyi együttműködés
Amikor az együttműküdés életet menthet.

Minek együttműködni?

Ha valamilyen tevékenységbe kezdünk, többnyire kellenek hozzá társak, támogatók. Az együttműködés az alapja a békés együttélésnek. Persze nem azt jelenti, hogy mindenki mindenben egyetért, hanem, hogy támogató, kreatív hozzáállásával, összehangolt munkájával elősegíti, hogy a tervezett cél megvalósuljon. Például, hogy megépüljön a ház, ép ésszel túléljük a határidős projectet, vagy átvészeljük a járványt.

Együttműködés egy közös cél érdekében.

Az együttműködés a békés együttélés alapja

Hogyan lehet embereket rávenni arra, hogy együttműködők legyenek? Alapvetően két dolog van, ami meggyőzi őket arról, hogy szövetségre lépjenek.

Az egyik az érdekeltség a cél létrejöttében és ehhez tartozik az alkotás öröme is. A másik az elismerésben részesülés, ami a pénzt is jelentheti. Ezek a tényezők keveredhetnek vagy kizárólagosak lehetnek. Például együttműködhet valaki csak azért, mert pénzt kap érte, de előfordulhat, hogy az együttműködés alapja csupán az örömteli tevékenység. 

Az együttműködés lehet örömforrás is.

Partner vagy ellenség?

Van még itt egy harmadik, nagyon fontos tényező, ami szót érdemel! Vagyis hogy ki az, aki leghamarabb elérhető, amikor támogatásra, segítő kezekre van szükség? Ki az aki mindig kéznél van? Igen, igen! Saját magad! Ahhoz, hogy együttműködő partnere lehess magadnak és másoknak is, érdemes gondolat-nagytakarítást tartani és kisöpörni az olyan elszomorító és gátló elképzeléseket, mint például:

  • Csak akkor fogja megcsinálni az ügyintéző a feladatot, ha lefizetem.
  • Csapatmunka ritkán gyors.
  • Úgysem fontos neki, hogy elkészészüljön, csak én izgatom magam miatta.
  • Megroppanok a feladatok rám nehezedő súlya alatt.
  • Akkor van rendesen megcsinálva, ha én csinálom.

Ismerős? Akkor szabadulj meg tőlük, mert ezek gátolják a sikeres együttműködést.

Az energia, ami jó irányba hajt

Van egy spirituális magyarázat az együttműködés szükségességére. Ez pedig az energetika. Addig amíg a felek ellenfélként tekintenek egymásra, addig ebben az energetikai közegben csak ugyanez az energia tud termelődni. A résztvevők csak arra tudnak gondolni hogyan győzzék le egymást. Ahhoz, hogy ez az energetikai közeg megváltozzon új energiát kell bevinni. 

Kimozdulni új, pozitív irányba.

Kimozdulás, lendület, hurrá!

Emlékezz csak vissza egy rossz hangulatú állapotodra. Ha rosszkedvű vagy és kizárólag a rosszkedved körül, valamint annak okán jár az agyad, akkor hosszasan ebben az állapotban maradsz. Míg, ha történik valami, ami ebből kimozdít

  • beszélsz valakivel, aki megvigasztal, 
  • ismerősöd mond néhány kedves szót, 
  •  jön egy segítő gondolat a probléma megoldására, 
  • történik valami, ami ebből az energetikai közegből kiszabadít,
  • kapsz egy hírt, ami feldob.

Egyből megváltozik a kedélyállapotod! 

Ebből következik: Mivel tudsz új lendületet adni a helyzetnek? Új gondolattal!

Egységben az erő!

Vagyis, ha arra tréningezed az elméd, hogy Te együttműködő vagy és az együttműködő emberek társaságát keresed, akkor ez annyira beleépül a tudatalattidba, hogy ez lesz a természetes. Az együttműködés energiáját fogod áramoltatni.

Hogyan teheted ezt? Pozitív megerősítő állításokkal. Jelen esetben olyanokkal, amelyek a kooperációra vonatkoznak. Biztosan hallottál már a szavak erejéről, de esetleg nem tudtad pontosan mi az. Na ez az!

Mert együttműködni jó! És Ne feledd! Egységben az erő!

1 thought on “Az együttműködés jó!”

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?

%d bloggers like this: