Háttérképek, Videók, Meditációk

Tudatos elengedés gyorsan, könnyedén, hatékonyan

A tudatos elengedés folyamata a felismeréssel kezdődik
A tudatos elengedés folyamata a felismeréssel kezdődik

Mielőtt rátérünk a tudatos elengedés könnyed módszerére, nézzük meg mit is jelent az, hogy elengedés? Tulajdonképpen mindenkinek mást. Lehet konkrét fizikailag megtestesülő tárgy, amit el kell engednünk, mert valami miatt meg kell válnunk tőle, talán csak azért, mert elveszítettük. Nehezebb feladat a berögződött, megszokott gondolatok elengedése. Nem is vesszük észre, hogy ahogy megy az idő egyre több ilyen állandósult elképzelésünk van a világ működéséről, embertársainkról és saját magunkról. Ehhez jöhetnek mindig újak, például a szerencsétlenség érzése, ha valamit nem sikerül elintézni.

Elengedés lehetőségének felismerése

Az elengedés a felismeréssel kezdődik, annak a felismerésével, hogy jó lenne megszabadulni valami szorongató, bánatot és haragot okozó helyzettől, vagy embertől, a múlt terhétől, a gyásztól, de ez nem olyan egyszerű. Csalódás és kétségbeesés, sikertelenség és mellőzöttség, főleg ha ismétlődik, rossz hangulathoz, de még depressziós állapothoz is vezethet.

A elengedés lehetőségének felismerése után léphetsz a tettek mezejére
A elengedés lehetőségének felismerése után léphetsz a tettek mezejére

Elengedés szükségességének belátása

Sokat segít pár kérdés, amit feltehetünk magunknak, persze csak akkor visz előbbre, ha őszintén megválaszoljuk. Az első kérdés: mi történik ha ezt a gondolatot, állapotot elengedem? Érezd át! – mi lenne, ha enélkül élnéd tovább az életed? Mázsás súlyok esnének le rólad? Netán energiák szabadulnának fel, amit más értelmes dologra tudnál használni? A felszabadultság érzése vesz erőt rajtad?

És most jöjjenek azok a kérdések, amik a változatlan állapotra vonatkoznak. Mi történik, ha nem engeded el ezt az érzést, állapotot? Tovább marcangol és megbetegít? Akkor is evvel kell foglalkoznod, amikor másra kellene figyelned? Világvége hangulatod van?

Miért ragaszkodunk mégis a bennünk lévő fájdalomhoz? Eckhart Tolle spirituális tanító szerint van bennünk egy fájdalomtest, ami dolgozik az elménkben és uralni szeretne minket. Tehát az elengedés tulajdonképpen ennek a fájdalomtestnek a legyőzése is, de ez egyértelműen megnehezíti a tudatos elengedést.

Tudatos elengedés pozitív állítások segítségével – hiszen jobb gondolatok: jobb élet

Elengedés című pozitív állításainkkal könnyen, gyorsan becsempészheted elmédbe a cseremondatokat. Az állítások olyan elengedésre váró önkorlátozó hiedelmeket cserélnek ki, melyek általában mindannyiunkat érintenek. Természetesen a elengedésre váró érzelmek nem feltétlenül általánosak. Mindenki volt már mérges és mindenkinek előfordultak már olyan helyzetek az életében, amitől félt vagy tartott tőle, hogy bekövetkezik. Egyénenkét különbözik, hogy ki mitől fél és hogy mi vált ki benne haragot. Ebből következik, hogy a megoldás is különböző lehet.

Személyreszabott tudatos elengedés

A személyreszabottság ott jön képbe, hogy veled nem ugyanazok a dolgok történtek, mint egy másik emberrel, neked nem ugyanolyan a környezeted, mint egy máshol élő embernek, tehát a téged ért hatások is másmilyenek. Az árnyaltabb, részletekbe menő elengedés gyakorlat személyes konzultáció alkalmával dolgozható ki. Ilyenkor még az is kiderülhet, hogy nem is az az igazi háttérben lévő ok, amire először gondoltunk. A mélyen rejlő okokat akkor lehet kideríteni, ha holisztikus szemlélettel állunk hozzá és figyelembe vesszük a személyiséget. Ez pedig csak egy személyes beszélgetés alkalmával derülhet ki, hiszen, te nem vagy egyenlő senki mással. Személyes konzultációra jelentkezni itt tudsz.

A tudatos elengedés folyamatának fontos feltétele: Ellazult állapotban az agy alfa hullámokat termel és ez kedvez a pozitív állítások befogadásának
A tudatos elengedés folyamatának fontos feltétele: Ellazult állapotban az agy alfa hullámokat termel és ez kedvez a pozitív állítások befogadásának

Elengedés ellazult állapotban

Ha úgy érzed, a te lelkedet nem terhelik nagy elengednivalók, nem kísért a múlt, csak néha bekúszik egy-egy kissé bosszantó gondolat, akkor az applikációban lévő pozitív megerősítő állítások és meditációs hanganyag pont megfelelnek ennek a célnak. Az ellazult állapotról a zene és a szeretetteljesen megfogalmazott mondatok gondoskodnak.

Mindig a cél lebegjen a szemed előtt! A felszabadultság érzése sokat megér! Csak a láncaidat veszítheted!

A telefonra letölthető háttérképeink hozzájárulnak, hogy egész nap pozitív maradj. Egy kis ízelítő és kedvcsináló videó youtube csatornánkról.

A legtöbb embernek legalább egy nagy elengednivalója van. A mélyen ülő, régi, negatív érzelmek tudatos elengedése komplex módon történik. Ez a következőkből áll: negatív érzelem feltérképezése, felismerés, belátás, pozitív állítások, meditáció, slideshow és vizualizációs gyakorlat, mindez a cél elérése érdekében.

Töltsd le az applikációt és máris élvezheted az ingyenes részeket:

Még szintén kedvelheted...

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?