fbpx

Bye-bye hiedelmek, helló nyelvtudás

Köztudott, hogy minél több jobb gondolat van a buksidban és/vagy jön ki a szádon, annál jobban gyorsítod a nyelvtanulás folyamatát, serkented agyad, vagyis tuningolod saját kapacitásodat. Az élvezetes tanulás és használható nyelvtudás érdekében is indokolt tehát jobb gondolatokra fókuszálni az önkorlátozó hiedelmek helyett.

Kiszúrod az álca mögött rejlő sémákat?

Téves vélemény, tévhit; egy kellően meg nem alapozott, helytelen elképzelés. Ez a hiedelem meghatározása. Önmagában is sokat elárul, de nézzünk néhány hasznos, a tanítványok által oly gyakran említett példát:

  • Idegen nyelveket tanulni nehéz.
  • Amint meg kell szólalnom angolul, lefagyok, totális blokk van. Istenem, csak telefonon ügyintézni ne kelljen! Pláne anyanyelvivel.
  • Minél idősebb az ember, annál nehezebben forognak azok a fránya fogaskerekek.
  • Nekem egyáltalán nincs nyelvérzékem, örökös újrakezdő vagyok.
  • Számomra a szótanulás egy lehetetlen küldetés. Én csak magolni tudok. Arra sincs elég időm. Meg nem is marad meg a fejemben.
  •  A nyelvtant a büdös életben nem fogom megérteni!
  • Nyelvvizsga? Minek? Így is tudom, mennyi mindent nem tudok.

Az általános és személyes hiedelmekben közös, hogy kivétel nélkül mind korlátozó jellegűek. Vagyis alattomos akadályként, mint egy alig észrevehető stop tábla, ott ólálkodnak a tudatalattinkban minden egyes útkereszteződésben, döntési és kommunikációs helyzetben. 

Nem feltétlenül a saját tapasztalaid alaján épülnek be ezek a minták a gondolatvilágodba: jöhetnek a családból, tanároktól, kortársaktól, a médiából, dalokból, akár regényekből vagy filmekből is, gyakorlatilag bárhonnan. De az egyszer biztos, hogyha elcsípsz egyet a ki- és ki nem mondott szavaid között, akkor ideje lépéseket tenni.

Mindaddig, amíg el nem szakadsz attól, ahogyan jelenleg látod a valóságot, minden változás csak véletlenszerű és múlékony lesz az életedben. Teljesen meg kell változtatnod a gondolataidat arról, hogy mi miért történik, mert csak így érheted el tartósan a kívánt eredményt.

Joe Dispenza: Engedd el önmagad és válj új emberré

Felszabadító háttérképek a mobilodra

A beidegződések, önkorlátozó hiedelmek, rossz szokások olyanok a buksidban, mint a számítógepen futó programok, újraírhatóak. Hallelujah! Átformálni őket ilyen és ehhez hasonló pozitív megerősítő állításokkal is tudod.

Amelyik megerősítés weboldalunk bármely pakkjából nagyon betalál, az kerüljön ki a telefonodra háttérképként vagy képernyőzárként azzal a céllal, hogy a nyelvtanulás örömteli, könnyed és eredményes is legyen. Megmutatom, hogy a gyakorlatban ez hogy is mutat(hat) a telefonodon, aminek kezdőlapját úgy alakíthatod az ikonok ide-odahuzogatásával, ahogy neked tetszik:

A tapasztalatok szerint persze leghatékonyabb újrahuzalozni az agyunk lazítás közben, hisz ellazult állapotban a legbefogadóbb és legproduktívabb az emberi elme. De mivel az agy ismétlések útján tanul, éber állapotban is ugyanazzal bombázhatod magad, mint a relaxációk során alfában.

Motivációs orrba-szájba-szembe-fülbe

Használd az alábbi videót amilyen sokszor csak tudod. Rendszeresen megnézheted napközben, pl. kávészünetben, a parki padon ücsörögve, a buszon fülessel, vagy a kádban. Szólhat a háttérben pl. főzés, takarítás, vagy barkácsolás közben. Bevetheted akár otthoni gyakorlás, nyelvóra, vagy megmérettetés előtt is úgymond ráhangolódás képpen. Ugyanakkor kiválóan működhet relaxációs hanganyagként is, amit ébredés után, nap közben lazításkor és lefekvéskor alkalmazva garantáltan a maximumra pörgetheted NyelvTanulós Énedet.

Katt ide, ha többet akarsz megtudni, az Agykontrollos Nyelvtanulás Mesterkurzusról!

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?

%d bloggers like this: