fbpx

Boldog Új Évet, Boldog Új Élet!

A pozitív irányba való elmozdulás és változás mindig legbelül gyökeredzik, a gondolatok szintjén. Néha belső késztetést érzünk, néha viszont az élet kényszerít minket arra, hogy tegyünk végre valamit egy új, jobb élet érdekében. Az újévi időszak épp alkalmas arra, hogy te is kipróbáld a következő 3 egyszerű lépést:

#1 Nyakon csípni jó muri

Figyu, a negatív gondolatok fülön csípése sokunk számára egy élethosszig tartó játékos folyamat. Minek is kéne túl komolyan venni? Az oly korán, már gyermekkorban, berögződött minták lehetnek megerősítő és inspiráló mondatok, de akár a sikert szabotáló és önkorlátozó hiedelmek is. Honnan tudhatjuk, hogy negatív gondolatmintával van dolgunk? Íme néhány példa:

Ki? Mikor?Mit mond vagy gondol?
A katasztrófagyáros:
a bolhából csinál elefántot tipikus esete.
Lebetegszel, lázad is van, ami lever a lábadról.Meghalok, úgy   kivagyok.
A gondolatolvasó:
aki mindig tudja, hogy te mire is gondolsz.
A főnök évekkel ezelőtt letolt, mert késtél.Tuti nem kapom meg a kinevezést.
Az általánosító:
ha már egyszer megesett, biztosan mindig így van.
Egyetlen egyszer otthon felejtetted a kulcsod és át kellet szervezni az estéd.Mindig elfelejtem eltenni a cuccaimat.
A “minden fekete és fehér” típus: 
Átmenet? Viccelsz? Az meg mi?
A férjed őrjítően jó az ágyban, de nem segít be a házimunkában.Ő a leglustább férj a világon.
Az önmarcangoló:
úgy sajnálja magát néha, hogy még te is elhiszed.
Sokadszorra sem sikerül az a fránya rétes.Hogy én mekkora egy lúzer vagyok!
A jós:
aki kifinomult érzékkel előre megmondja a tutit.
Egy komoly vizsga vár rád, felkészültél, de azért jól jönne még egy kis varázslat.Ebből bukta lesz, már látom előre.

#2 Csere-bere fogadom

Amikor helyettesítjük a romboló gondolati sémákat, kizárólag pozitív szavakat és jelen időt használunk a fokozatosság elvét követve, hogy hitrendszerünk elbírja az új, átalakított verziót. Akkor célravezetőek a kijelentő mondatok, ha azokat hangosan, akár tükör előtt, kimondanunk jól esik

DestruktívbólÉpítő, inspiráló, egészséges
Meghalok, úgy kivagyok.Egyre jobban érzem magam, mert testem templomát ápolom, önregeneráló képességét erősítem.
Tuti nem kapom meg a kinevezést.Kiválóan haladok a kinevezés felé, egyre nagyobb örömmel végzem a rám bízott feladatokat.
Mindig elfelejtem eltenni a cuccaimat.Emlékszem a számomra fontos dolgokra, ráadásul minden helyzetben feltalálom magamat.
Ő a leglustább férj a világon.Elengedem a férjemmel kapcsolatos haragot, észreveszem benne a legkisebb jót és szeretetre méltót is.
Hogy én mekkora egy lúzer vagyok?!Egyre nagyobb türelemmel figyelek magamra, s így egyre több szituációban látom meg a jót, s az áldást.
Ebből bukta lesz, már látom előre.Bízom magamban, mert egyre nyugodtabban és higgadtabban kezelem a helyzeteket.
A Gondolat-Nagytakarítás online kurzusunkból még több hasznos részletet és példát megtudhatsz, s azonnal be is vethetsz.

#3 Ismételten éber és meditatív állapotban

Az elme tisztítókúrája akkor a leghatékonyabb, ha rendszeresen, napi szinten, több tudatszinten csináljuk, hisz az agy is ismétlés útján tanul. E célból érdemes klasszul működő mentális megerősítéseket, meditációkat és emlékeztetőket bevetni. Egyediségünket értékelni így aztán idővel megtanuljuk, és persze jó szokássá is válik.

Ha személyre szabott programozó modatokkal szeretnéd megtámogatni magabiztosságodat, egészségedet, vagy karrieredetkeress bennünket bizalommal. Egyetlen konzultáció és néhány rád szabott mondat már elegendő ahhoz, jól induljon az éved, s napról napra jobb legyen a közérzeted. Kezdheted az új évet úgy is, hogy egy garantáltan boldog új élet vár rád.

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?

%d bloggers like this: