fbpx

A lazítás, a nyugalom és a meditáció illata

Az aromaterápia előnye, hogy mindenki használhatja

Vajon mennyire befolyásolja hangulatunkat egy illat? Milyen célból használhatunk illatokat? Hogyan tudjuk kiválasztani a megfelelő illatot? Milyen módon támogat minket egy jól megválasztott illat? Ezekre a kérdésekre keressük a választ. Gyere velem az illatok csodálatos világába! Amikor természetgyógyászati tanulmányaim során fitoterápiát tanultam, a tananyag része volt az aromaterápia. Az illatok széleskörű felhasználásának lehetősége vitathatatlan. Virágok, gyümölcsök, gyógynövények sokaságát találjuk, ha bele akarunk mélyedni az illatok rejtelmeibe. Az aromaterápia egyik hatalmas előnye, hogy mindenki használhatja. A másik előny, hogy egy bizonyos célra több növény is alkalmas. Az illatok csodálatos képessége, hogy rávehetnek minket valamire, például a lazítás elkezdésére is.

Kellemetlen szagban megfeszülnek az izmaink és képtelenek vagyunk lazítani

Egy illat sok mindenre képes, lehet marasztaló, amikor legszívesebben állandóan a kedvenc illatfelhődben tartózkodnál, de ismerjük azt a kifejezést is hogy a bűz elűz. Kellemetlen szagban megfeszülnek az izmaink és képtelenek vagyunk lazítai. Régebben a repülősót ájulás ellen használták, erőteljes szúrós szaga rögtön eszméletre térített mindenkit. Amikor egy helységbe belépünk és orrunk találkozik valamilyen illattal, egyből tudjuk, hogy szeretünk-e ott tartózkodni vagy nem. Manapság a boltok vásárló csalogatásának módszere, hogy az üzletben kellemes illat van, így az ember szívesen időzik ott, talán még többet is vásárol, mint az eredeti szándéka volt. A pékségek helyben sütött termékeinek illata szintén odacsalogatja a vásárlókat még akkor is, ha nem igazán voltak éhesek.

Citrusfélék használata lazításhoz

A citrusfélék lazító, nyugtató hatásúak

Különböző illatokat, különböző alkalmakra, vagy célokra használhatunk. Az illatokra is igaz, hogy a pudding próbája az evés, vagyis ki kell próbálni. A citrusfélék illata többnyire mindenkinek elfogadható, ezeket a gyümölcsöket fogyasztjuk is az év nagy részében. Egy finom narancs, egy lédús mandarin vagy egy savanykás citrom gondolatára mindenkinek összefut a nyál a szájában. A narancs illóolaj segít kellemes hangulatot teremteni és elűzi a stresszt. Kedélyjavítónak pár csepp narancsolajat cseppents a párologtatóba. Szinte rögtön jobb kedvvel tekintesz a világba. A grapefruit olajat szorongások oldására ajánlják.

Segédeszköz elcsendesedéshez, meditációhoz

A meditációs állapot eléréséhez hozzásegítő illatok állandó kísérői lehetnek lazításunknak. Feltételes reflexet is kialakíthatunk velük. A meditáció, lazítás előkészítéséhez hozzátartozhat a füstölő és a gyertya meggyújtása. Ez egyfajta ráhangolódás, rákészülés a meditációra, a feltétel megteremtése a nyugalom eléréséhez. Az illat és a lazítás állapota az elmében kapcsolódni fog egymáshoz, ha ezt szokássá tudod tenni. Ilyen előkészülettel az elcsendesedés egy szertartássá válik. Úgy lesz belőle szokás, hogy 30 napig minden nap csinálod, lehetőség szerint mindig ugyanabban az időben. Mondjuk, ha Te egy elszánt kezdő vagy, akkor javaslom a reggeli felkelés utáni, vagy esti lefekvés előtti időszakot, de mindenki beillesztheti napirendjébe a neki kényelmes módon.

Katt ide, ha kiváncsi vagy a webáruházunkban elérhető Napi Relax pozitívPAKKra.

Az otthonunkban lévő tárgyak, amik körülvesznek minket, befolyásolják közérzetünket. Egy szép illatgyertya, egy nyugalmat sugárzó párologtató, egy szépen megformázott füstölőtartó kedvezően hat érzelmi állapotunkra.

,,Minden napra kell egy szippantás a jóból”

Fontos, hogy legyen valamilyen célod a lazítással, mert akkor nagyobb kedvvel kezdesz neki. A rövidtávú célod lehet az, hogy pihenj egy fáradt nap után, de hosszútávú célod lehet, hogy mindig energikus és kiegyensúlyozott legyél, leállítsd állandóan cikázó gondolataid. A célok kitűzésének fontosságáról itt olvashatsz más megközelítésben is. Biztosan tudsz választani a konkrétan egy-egy témával foglalkozó, célirányos meditációink közül. Nyomban jobban és kiegyensúlyozottabbnak érzed magad egy illatfelhős elcsendesedés után.

Titkos tipp: Az hogy hogyan ítélnek meg valakit, bizony függ az illatától is. Ha fontos, hogy jó benyomást kelts, használd az illatok erejét. Elsősorban a külső megjelenés és fellépés határozza meg, hogy kialakul-e szimpátia. Ez akaratlanul, ösztönösen működik és biztosan Te is így vagy vele. Még meg sem szólalt az illető, de már tudod, hogy a szimpatikus vagy kevésbé szimpatikus kategóriába sorolod. Illatok tekintetében nehéz olyat mondani, ami mindenki számára tökéletesen megfelelő. Egy biztos, a tisztaság illatát mindenki szereti, bár lehet, hogy nem tudatosult benne. A tisztaság illatát keltheti egy enyhe virágillat, ami csak úgy épphogyra érezhető. Jelen van, csalogató, marasztaló, de diszkrét.

 Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy teljes, részletes betekintést kaphass havonta egy-egy témakörbe. 

Bemutatkozásomat itt találod.

Személyes konzultáció, személyes célkitűzések megvalósítása: katalin@silvamethod.uk.com

Facebook blog:https://www.facebook.com/ThetaKata

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/NyombanJobban

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?

%d bloggers like this: