fbpx

Kényelem: barát vagy ellenség?

Elkurvultunk “kissé” a robotfűnyírók, instant levesek és automata mosógépek világában. Gondolom, ez belátható. De vajon a kényelem, vagyis inkább kényelmesség, azonos a lustasággal, nemtörődömséggel, vagy hanyagsággal? És vajon érdem vagy szégyen, ha valaki megengedi magának, hogy kényelmes legyen? Egyáltalán mi számít kényelmesnek? Belesimulni az ebéd utáni sziesztába? Autóval járni mindenhová? Vagy a megszokottból nem kimozdulni? Feszegeti a határaimat a kérdés, mert változás- és élethosszig tartó tanulás hívő vagyok. Miközben azon is dolgozom, hogy merjek kényelmes lenni és élvezni azt, amit kapok: időt, figyelmet, napsütést, ölelést, lehetőségeket. A Változás Pozitív Pakk pozitív megerősítő állításainak összegyűjtésével az volt a célom, hogy erősítsem magamban és másokban is azt a tudatot, hogy a változás életünk egy igazán csodálatos alkotóeleme, s inkább barát, mint ellenség.

Mész vagy maradsz?

Gondolj most bele egy olyan helyzetbe, ahol döntened kellett, s te maradtál inkább a réginél, ahelyett, hogy belecsaptál volna a lecsóba, vagyis valami újba. Miért választottad a jól megszokottat? Miért nem léptél inkább ki belőle?

  • Nem láttad benne a nyereményt, a jutalmat, a siker lehetőségét?
  • Tartottál a bukástól, vagy az azzal járó megszégyenüléstől?
  • Hagytad magad lebeszélni valaki más által, érvei alátámasztották félelmeidet?
  • A körülmények áldozata voltál, amúgy is lehetetlen lett volna a küldetés?
  • Nem érezted még késznek magad, s inkább visszavonultál?

Bármi is legyen a válaszod, minden két okra vezethető vissza: vágyra és félelemre.

Vágysz vagy félsz?

Azt mondják, annak, aki nem lép, még nem fáj eléggé. Mindig eljön ugyanis az a csúcspont, legyen szó bármilyen élethelyzetről, amikor az addigi valahogy tovább már nem tartható. S hogy ezen a ponton azért lépsz tovább, mert szíved mélyen iszonyatosan vágysz már a következő szintre, vagy mert rettenetes félsz a passzivitás következményeitől, tök mindegy. Ami fontos, az a hogyan tovább. Példaképpen csak: hogy tudod meggyógyítani magad, mondjuk rákból? Hogy a halálfélelemre fókuszálsz folyamatosan, vagy inkább arra összpontosítasz, hogy mennyiféleképpen élvezheted a még hátralévő, örömteli pillanatokkal teli, hosszú életet? Érzed a kettő között a különbséget? Teljesen más energetikája van a két megközelítésnek. Nyilván nem mindig független a kettő egymástól, hisz komoly, sokszor hullámzó belső folyamatokon megyünk át egy ilyen kihívás alkalmával. Ami számít az az a rezgésszint, amin működünk, és amivel körbevesszük magunkat.

Emelsz vagy kiszállsz?

Ha nem emeled a rezgészszintet, vagyis benne maradsz a régi körforgásban, azzal stagnálásra, rosszabb esetben visszafejlődésre ítéled magad. Ha emeled, haladsz. Gyógyulsz. Épülsz. Fejlődsz. Változol. Élsz. Végre élsz! Ha innen nézed, a változás már nem is olyan szörnyű. Sőt! Inkább barát, mint ellenség. Az átalakulás pedig megbecsülésre ad okot. Általa idővel visszatalálhatsz természetes önmagadhoz. Igen, még ebben a katyvaszosnak tűnő világban is. Kényelem ide vagy oda, ha Te egészséged megőrzése, szellemi felfrissülés és lelki nyugalmad érdekében lépéseket teszel, akkor azt mi, Nyomban Jobbanosok, csak nagyra értékelni és támogatni tudjuk. Hisz Te legalább választasz és elindulsz végre valamerre. És ez számít! A többi túró.

A Változás Pozitív Pakk támogat téged

  • kimozdulni a komfort zónából, hogy a változást önmagad fejlődéseként éld meg,
  • tudatosan kezelned az átalakulás folyamatát,
  • mindezt az élet természetes részeként értékelned.

A kifejezetetten erre a célra összegyűjtött megerősítéseket tartalmazó meditációkkal, valamint képernyőkre, képkeretekbe és poszterekre szánt képekkel Te is újraszínezheted az életet.

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?

%d bloggers like this: