fbpx

Sikerre születtünk, avagy a magabiztosság mágiája

Magabiztosságot csakis közvetlen tapasztalás útján nyertem eddig. Csupán mesterek bölcseleteiből és tanácsaiból felépíteni az önbizalmat szerintem lehetetlen. Annak magasabb szintjeire eljutni szintén csak cselekvéssel lehet. Sültgalamb kilőve. A mindennapi rutinomba ezért olyan emlékeztetőket is hajlandó voltam (és vagyok amai napig is) beépíteni, amelyekről eszembe jut: sikerre születtem. Pontosabban, hogy mi mind sikerre születtünk!

Mindegy, hogyan juttatom eszembe, az üzenet inspiráló jellege és pozitív töltete az, ami belendít.

Apróságokból önbecsülés

Egy mosoly egy idegentől, egy köszönetnyilvánítás egy baráttól, egy ölelés egy tanítványtól, egy ötcsillagos értékelés egy vásárlótól, egy kézfogás egy üzleti partnertől. Az élet csak úgy dobálja a helyzeteket. És itt nem csupán a karrier, tanulás, vagy biznisz jöhet ám szóba! Sokszor egy aprócska gesztus, egy “véletlen” egybeesés, vagy egy hirtelen döntés adja alám a lovat.

Észreveszed-e egyáltalán az aprócska jeleket? Becsülöd-e magad annyira, hogy megéld és beépítsd őket?

Letöltenéd a mobilodra? Katt a képre 🙂

Szégyen helyett magabiztosság

Boldogan mesélek bármikor az anyukáméval egyazon napon megtartott diplomaosztómról (pedig nem végeztem kitűnő eredménnyel), a tanítványaimmal tartott közös bulikról (pedig nem mindegyikük nyelvvizsgázott le elsőre), a gyermekem születéséről (pedig kezdő anyuka voltam). Ezek mind olyan események és élmények, melyeket komoly munka, idő- és energiabefektetés előzött meg. Nem hoztak a szó szoros értelmében tökéletes eredményt, mégis büszke vagyok, mert magamhoz képest nagyot alkottam.

Felkészülsz-e egyáltalán életed kihívásaira? Megteszed-e a tőled telhető legjobbat a siker érdekében?

Letöltenéd? a tabletedre? Katt a képre 🙂

Kis lépésekből flow élmény

Ha megkérdezné bárki, hova tartok éppen, nem csak hogy meg tudnám mondani, de órákig tudnék róla dumálni. Nincs szükségem senki engedélyére ahhoz, hogy álmodozzak, sőt megvalósítsak: SMART cél, tartható terv, bakancslista. Végre olyan területen mozgok, amelyen nem csak tájékozottságomat és módszertani tudásomat bővítem örömmel, de élvezettel alkalmazom is azt, amiről a kurzusok, a mentorálás és a tanácsadások során beszélünk.

Érdekel-e egyáltalán a hova és hogyan tovább? Magadénak érzed-e az utat, amit bejársz?

Letöltenéd a képkeretbe a falra? Katt a képre 🙂

Végül be kell, hogy valljam, tök mindegy ám, hogy merre indulsz el, mindenképp arra terel az univerzum, amerre beigazolódhat: mi mind sikerre születtünk. Vagyis Te is. S ha még nem került eléd semmi, ami támogathatna utadon, bevetheted ezeket a megerősítő állításokat is, hogy az önbizalom, határozottság és sikerélmények jó barátként kísérjenek.


A Magabiztosság pozitívPAKK meditációi mind tartalmazzák a magabiztosságod növelő 21 pozitív megerősítő állítást és támogatnak téged

*egészséges önbizalommal telve sikereket elérni,
*egyediséged hiteles módon érvényre juttatni,
*sziklaszilárd önbecsülésed az előnyödre fordítani.

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?

%d bloggers like this: