fbpx

ÁlomMeló

Már alsó tagozatban látta bennem a tanárt Muci néni, a legeslegkedvencebb osztályfőnököm. Kedveltem érte. Jó hamar pályára is álltam. Felső tagozatban már tanítottam kicsiket, koreografáltam, táncoltunk ezerrel. Imádtam a színpadon gyakorolni. Egyértelmű volt, hogy próbáról hiányzás nincs, klippekkel, tv műsorokkal való együtt táncolás van, csakúgy, mint állandó zenehallgatás, jóllakottság-risza és  ritmus-boldogság. Fellépéseken, egyéni és csoportos előadásokon, mozdulatsorok finomításán és összehangolásán járt az eszem non-stop, minden más másodlagos volt.  Én táncos és/vagy tanár akartam lenni piciként. Volt szerencsém belekóstolni: ÁlomMeló, első felvonás. Szenvedélyem a mai napig. Legalább annyira, mint az ehhez képest újdonságnak számító relaxáció, tudatos jelenlét és pozitív megerősítő állítások.

  • Neked mi volt gyermekkori szenvedélyed? 
  • Az vagy-e most, ami nagykorodban lenni akartál?
  • Igaz-e rád az alábbi pozitív megerősítő állítás a munkádat illetően?

Legyen egy szakmád, fiam!

Én valamennyit sodródtam. Felül is íródott kissé az a kristálytisztán megnyilvánuló, gyermekkori küldetés-program, ami közvetlenül az életcélomhoz visz. Táncos szenvedélyemről elterelték ugyan a figyelmemet a  főiskolai évek és a kezdő angol tanári státusz, hobbiként azért megmaradt. Már a középiskola megválasztásakor a megélhetés került előtérbe, nem pedig a vágyak, tehetség és kiteljesedés

Habár kétségtelenül hivatásomnak éreztem a tanítást, mert valahogy mindig is jó voltam abban, hogy elmagyarázzak, demonstráljak, játék-mesterkedjek, bizony volt, hogy beütött a kiégés. Volt kilengés is, más szakmákba is belekostóltam már. Változatos kihívásokkal és önmagam folyamatos fejlesztésével azonban már nem csak hogy életben tartom a tüzet, de egyre nagyobb lánggal tudok másokat szolgálni. Angol tanárként, agykontroll oktatóként és táncosként egyaránt.

  • Megnyilvánul-e munkádban mindaz a benned rejlő vonzó fantasztikum, könnyed csillogás és hegyeket megmozgató zsenialitás, ami akkor jön elő, ha szenvedélyedre összpontosítassz? 
  • Vagy épp ellenkezőleg? Munkaundort, feszültséget, koncentrációhiányt, fejfájást érzékelsz, amikor dolgozol? Érdekel-e, izgalmas-e számodra az, amit napi 8-12 órában csinálsz?
  • Igaz-e rád az alábbi pozitív megerősítő állítás?

Mit szerettél játszani?

Az tehát rengeteget elárul arról, hogy mi a te igazi küldetésed, hogy gyermekként milyen szívednek kedves játékokat játszottál.  A kiskori kedvenc tevékenységeid azért mérvadóak, mert akkor még tiszta, úgymond szűz programmal a buksidban működtél. Nem huzalozta át sem a család, sem a suli, a környezet. Hogy konkrétan miféle tehetséggel, adottságokkal és zsigerekben lévő tudással volt dolguk szüleidnek, azt megmutatják a korai éveid kedvelt (szerep)játékai is. 

Amennyiben hagytak téged érvényesülni és nyitottak voltak szüleid, nevelőid a te kimagasló képességeidre és ragyogó fényed látták felcsillanni valamely tevékenység közben, valószínűleg jó úton vagy az ÁlomMeló felé. Már ha még nincs meg. Ha inkább eltereltek egy biztonságosabbnak tűnő, számukra kényelmesebb irányba némi keretet szabva szárnyalásodnak, akkor itt az ideje lépned. Végiggondolnod, rámeditálnod, lecsatornáznod, figyelned a jeleket és sugallatokat. Az ÁlomKarrier ugyanis nem kívül van, hanem belül.

Ha még eddig nem lelted volna meg

Pozitív megerősítő állításokkal nem csak jobb munkát teremthetsz magadnak, de könnyedén rá is hangolódhatsz a számodra ideális, úgymond személyes ÁlomKarrierre. A fókuszt ezek segítségével azon tartod, ami a legfontosabb: amire születtél. A Nyomban Jobban csapata digitális, letölthető és nyomtatott emlékeztetőkkel, illusztrációkkal, illetve meditációkkal is hozzá tud járulni sikereidhez.

ÁlomMeló miniPAKK

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?

%d bloggers like this: