fbpx

Szokásprogramozás űrmészetesen!

Nekünk kívülállóknak elsőre viccesnek tűnhet az a NASA kísérlet, amelyben olyan szemüveget viseltek NON-STOP a résztvevő asztronauták, ami szó szerint a feje tetejére fordította a környezetüket. Komolyan! El tudod képzelni, milyen émelyítő érzés lehet mindent 180 fokkal elfordítva látni? Most csukd be a szemed egy pillanatra és próbáld úgy látni lelki szemeiddel a helyiséget, hogy minden fejjel lefelé van. 

Ez űrmészetesen furi

A kísérlet résztvevőinek gyakorlatilag újra kellett tanulniuk a létezést egy új, fordított világban. Cudar lehetett például így eljutni A-ból B-be, késsel vágni, pisilni vagy egyszerűen csak inni. De aztán csodák csodájára mindegyiküknél beállt a nagy fordulat, ahogy nálad is be fog. Szó szerint! Az agy rugalmassága, amit tudományos körökben neuroplaszticitásnak neveznek, lehetővé tette ugyanis, hogy mintegy 26-30 nap (egyetlen hónap) alatt a szemük is teljesen alkalmazkodjon az új helyzethez

És akkor mi van?

Következésképpen tudományosan bizonyított tehát, hogy egy hónap alatt bárki, vagyis te is, megszabadulhat bármilyen nemkívánatos szokástól, illetve beépíthet életébe bármilyen új, egészséges rutin tevékenységet. Az emberi szervezet képes teljes mértékben alkalmazkodni az új körülményekhez. Agyunk, amely képtelen különbséget tenni a vélt és valós események között, még a világot is hajlandó a feje tetejére állítani a túlélés, komfort és jobb közérzet érdekében. Most gondolj csak bele, mekkora szívás lehetett a űrjáróknak, hogy aztán még egy hónapot szánhattak a visszaszokásra is, miután levették magukról a szemüvegeket! 

A sikeres szokásprogramozás titka

Neked nem muszáj varázsszemüveget hordanod NON-STOP, hogy szervezeted átszoktasd valami újra. Hogy a 30 napos szokásprogramozás módszerét magadévá tedd, illetve felfrissítsd ismereteidet, olvasd el az Így derűs a leszokás? című blogbejegyzést, amely gyakorlati példákon keresztül mutatja be a hogyanokat. A cikkben szereplő kérdéseket megválaszolva máris felkészülhetsz, ráhangolódhatsz vágyad megvalósulására. Mindegy, hogy egy káros szokást engedsz el, vagy egy egészségesnek nyitsz most kaput, esetleg mindkettő, a kifejezetten erre a célre készített 20 perces meditációval könnyedén sikerre viheted a projektet.

Véleményed fontos, ezért mondd el, te mit gondolsz!?

%d bloggers like this: