fbpx

ThetaKata

Mindig akkor kezdtem el valami újat tanulni, amikor nehéz élethelyzetbe kerültem.  Úgy éreztem az új ismeretek jelentik majd a megoldást a megoldandó feladatokra.

Elkötelezett híve vagyok az életre szóló tanulásnak és ezt nem csak szóbeli jó tanácsnak gondolom, hanem gyakorlom is.

Természetgyógyászati tanulmányaimat követően, kiváncsiságom odáig terjedt, hogy a gyökerekhez szerettem volna visszanyúlni. Az Agykontroll, a Theta Healing, a Reiki megismerése után még mindig hiányérzetem volt.

A Kriya Jóga tanfolyam elvégzésekor azt gondoltam rendszeres gyakorló leszek, de a szívem inkább a Kundalini Jóga felé húzott. 

A jógát egy mindig elővehető, bármilyen korosztálynak, bármikor elkezdhető módszernek tartom. Számomra a jóga szépsége a belső fejlődésben van, ami nem a nyakbatett lábakban és egyensúlyi erőgyakorlatokban mérhető.

Relaxáció, vizualizáció és meditáció sokféle van, eltérőek a vélemények már a definició és a fajták meghatározása ügyében is. Fontos, hogy mindenki megtalálja maga számára, amit a legjobban tud használni. Mint a legtöbb dologban, ebben is a kipróbálás  segít a legjobban. A vizualizáció fejlesztése tökéletesíti a képzeletet és ahogy mondják:

Amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani. 

Ezt használjuk ki a célprogramozásoknál.

Ha a relaxált állapotot pozitív kijelentésekkel kombináljuk a célok hamar megvalósulnak. A blogírást úgy kezdtem, hogy az emberek kérdeztek és nem mindig lehet rövid válaszokat adni. 

Kétunokás nagymamaként belekóstolhattam a családi élet rejtelmeibe és az unokáknál már valahogy bölcsebb az ember gyereknevelés terén is.

Hobbim az utazás, mert az idegen kulturák megismerése rengeteg felfedeznivalót tartogat és elősegíti a megismerés általi megértést.

A Buddhista Főiskola jó választás volt. Amikor a felvételin azt kérdezték tőlem miért szeretnék ide járni, többek között ezt válaszoltam:

Nem akarom, hogy az élet kényszerítsen változásra, én akarom meglépni azt.

ThetaKata
Posztós Katalin

Vélemények ThetaKata tevékenységéről:

A legbölcsebb és mégis legrealistább mentor, akivel valaha is együtt dolgoztam. Sokak hiteles példaképe. Számomra kimagasló türelme, lenyűgöző szaktudása és fiatalos hozzáállása emeli ki azok közül, akikkel eddig konzultáltam. Megnyugtató légkörben teltek, mégis lendületesek voltak beszélgetéseink. Azért is ajánlom jó szívvel, mert humorral átitatott videóhívásai után valahogy mindig könnyebb az élet. (V. Ildikó)

Szelíd, mégis roppant ütős tud lenni. Hatékonyságához kétség sem férhet. Csak olyanoknak ajánlom, akik valóban változásra vágynak. (A. Norbert)

Kapcsolatfelvétel ThetaKatával

%d bloggers like this: